• Vereniging

 • In 1945 werd de VV Niekerk opgericht door wijlen Jan Dijk en anderen. We staan bekend als een vereniging waar jong en oud samenwerkt om ieder weekend al onze leden aan het werk te kunnen zien. Lees meer over de rijke historie van onze club.

  Oprichting

  Op maandag 22 oktober 1945 wordt de voetbalvereniging Niekerk opgericht. In de jaren na de oorlog speelde voetbal in heel Nederland een belangrijke rol in de wederopbouw, zo ook in Niekerk. Het eerste bestuur werd gevormd door Jan Bellinga sr., Hendrik Hummel en Jan Dijk. Niekerk begon als een zondagclub met 1 elftal in de competitie. Meteen in het eerste seizoen werd met dit team een kampioenschap binnengehaald. Pas 10 jaar later, in het seizoen 1955/1956 wordt er binnen de VV Niekerk gestart met een zaterdagelftal. In eerste instantie was dit nog een op zichzelf staand geheel. In de loop der jaren is het zaterdag en zondag voetbal onder 1 bestuur komen te vallen.

  Voetbal door de loop der jaren

  In de jaren 70 breekt de glorietijd aan voor Niekerk. Diverse kampioenschappen voor zowel het zaterdag als zondag eerste elftal. Natuurlijk zijn er ook dieptepunten. Na jaren van succes zijn er ook degradaties aan beide kanten.

  In 1975 wordt het 30-jarig jubileum gevierd. Bovendien wordt de nieuwe kantine met moderne kleedgelegenheid in gebruik genomen. In het 40-jarig jubileumjaar overlijdt oprichter en erelid van de club Ubel Pakes. Een jaar later wordt er binnen de vereniging gestreden om de Ubel Pakes bokaal. Met sportiviteit, doelsaldo en behaalde punten kan deze bokaal in de wacht worden gesleept. Er wordt druk gesproken over uitbreiding van de kantine, nu ook uitvalsbasis voor uitwedstrijden wat eerder nog vanuit de café ´t Spant gebeurde.

  Jaren ‘90

  De kantine heeft inmiddels een verandering ondergaan. Er werd uitgebreid en een tapinstallatie geplaatst. Reden voor het eerste elftal zondag om weer eens een kampioenschap binnen te halen. In 1992 worden lichtmasten geplaatst bij het derde veld, een luxe die we ons dankzij verschillende sponsoren en bedrijven kunnen veroorloven. In 1993 wordt wederom de kantine uitgebreid. Het gaat goed met de club. In datzelfde jaar krijgen de A-junioren als eerste jeugdteam gesponsorde kleding aangeboden. Het 50-jarig jubileum kan niet ongemerkt voorbij gaan en dat wordt dan ook groots gevierd in café de Nieuwe Wereld. Bij de KNVB worden de nodige wijzigingen doorgevoerd, de afdeling Groningen houdt op te bestaan en gaat over in district Noord. In 1997 komt het ledenaantal bij de jeugd voor het eerst boven de 100. De club groeit. Een jaar later wordt er na jaren weer een damesteam ingeschreven in de competitie. Dit zorgt er mede voor dat het totale ledenaantal stijgt naar boven de 300.

  Millenniumjaren 2000-2010

  Tijdens een grote jeugdsponsordag in 2000 worden alle jeugd teams in nieuwe kleding gestoken. Niekerk is een club die nooit zomaar iets weggooit, dus alle oude tenues worden naar Brazilië verstuurt. Op dezelfde dag wordt de club van honderd in het leven geroepen, bedoeld om verschillende initiatieven binnen de club te ondersteunen. In 2005 wordt de kantine getroffen door een hevige brand. Door vele vrijwilligers konden we in het jubileumjaar gelukkig weer gebruik maken van onze eigen kantine. Want in 2005 vieren we ons 60-jarig jubileum. In november wordt hierbij stilgestaan met een recpetie in Café de Nieuwe Wereld en aan het einde van het seizoen vieren een mooie jubileumdag met voetbal tussen huidige teams en teams uit vroeger tijden. Ook wordt in dit seizoen de website van de voetbalvereniging gelanceerd. In 2008 beginnen we voor het eerst met een scheidsrechterscommissie en inmiddels kunnen we met recht zeggen dat door de inspanning van deze commissie vv Niekerk een scheidsrechterscorps heeft om trots op te zijn, in aantal en kwaliteit. In 2009 vieren de dames hun 10-jarig bestaan met een interland wedstrijd tegen Leksand uit Zweden. Een samenwerking met Sportmaat voor alle kleding wordt door de sponsorcommissie gezocht in 2010, waardoor iedereen binnen de club er representatief uit ziet.

  Het huidige Niekerk – 2010 tot nu

  Seizoen 2010-2011 is wederom een jubileumjaar en we vieren dit met een ouderwetse bazar in café de Halte. Albert en Ria runnen al 10 jaar de kantine en ook dit is reden voor een feestje. Op zondag beleven we hoogtepunten met nacompetities. In 2013 komt een einde aan zaterdag- en zondagvoetbal op prestatieniveau en gaan we alleen op zaterdag met een selectie-elftal door. In het seizoen 2015-2016 resulteert dit in wederom nacompetitie en promotie naar de derde klasse. Het 3-provincien toernooi bij de jeugd is inmiddels een fenomeen en wordt nog altijd met verve georganiseerd. In 2016 nemen we afscheid (hopelijk tijdelijk) van ons dameselftal, hoewel de ‘ oude garde’  zich vormt in een 30+ team en in competitie blijft.

   

  De accommodatie is uitgebreid, vooral op zaterdag was het met alle jeugdteams te krap geworden in de kleedkamers. Door vele vrijwilligers is de afgelopen jaren hard gewerkt aan twee nieuwe kleedkamers, extra toiletten en een grote vergaderzaal. Trots op ons complex wordt er medio 2016 nog onderhandeld over kunstgras en worden alle mogelijkheden grondig onderzocht. Want als we willen blijven trainen in de herfst moet er echt iets aan de trainingsaccommodatie worden gedaan. Hopelijk is dit van korte duur en kunnen we binnenkort het kunstgras tegemoet zien.