• CORANA-UPDATE VV NIEKERK 8-10-2020

Inmiddels zijn er door het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd. Deze maatregelen zijn voor velen een teleurstelling. Wat nog wel kan en daar zijn we natuurlijk blij mee, is sporten. Alleen niet op de manier zoals we dat het liefst doen. We zijn gebonden aan de regels vanwege het Covid-19 virus. Daarom hebben wij een aantal huisregels waar we ons allen aan dienen te houden op ons sportpark.

Lees onderstaande afspraken goed en neem de regels hiervoor in acht. Spreek elkaar gerust ook aan op deze afspraken!

Algemeen

• Heb je klachten? Blijf thuis en evt. contact zoeken met GGD. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: verkoudheid, hoofdpijn en verhoging.
    • Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten).
    • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden, maar wel tot anderen (volwassenen).
    • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden.
    • Vermijd drukte.
    • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek van ons sportcomplex.
    • Schud geen handen.
    • Spelers en staf: voorafgaand aan de wedstrijd, training en tijdens rustmomenten dienen spelers boven de 18 jaar WEL 1,5 meter van elkaar te houden.
    • Trainers en leiders houden toezicht op de afspraken bij en rondom trainingen en wedstrijden.
    • Een dispenser met desinfectiemiddel is aanwezig, gebruik deze.
    • Kinderen die niet alleen naar het voetbalveld kunnen komen mogen bij het hek bij de parkeerplaats worden afgezet en opgehaald.

• De komende 3 weken is de kantine gesloten.
    • De toiletten in de kantine zijn gesloten. Je kunt gebruik maken van de toiletten in de Unit.

Bezoekers

• De komende 3 weken is het sportpark gesloten voor bezoekers/publiek.

Kleedkamers

• Kom zo kort mogelijk voor aanvang, ga gelijk na tijd weer weg.
    • Geen ouders/verzorgers in en rondom de kleedkamers.
    • Voor senioren zijn er indien mogelijk 2 kleedkamers per team beschikbaar.
    • Jeugd tot en met 12 jaar kleden thuis en douchen zoveel mogelijk thuis i.v.m. gebrek aan kleedruimte.
    • Na de wedstrijd of training is er gelegenheid om te douchen. We vragen iedereen om vervolgens gelijk naar huis te gaan. Het meenemen van eigen (alcoholische) consumpties is niet toegestaan.
    • Wanneer blijkt dat bovenstaande niet goed gaat dan gaan ook de kleedkamers dicht.

Wedstrijden

• Voor bestuursleden van dienst, scheidsrechters, leiders en begeleiders is er koffie/thee in de unit.
    • Voor spelers (junioren en senioren) is er in de rust ranja. Leiders kunnen de ranja afhalen bij de unit.
    • Voor de scheidsrechters wordt in de rust gezorgd
    • Let op! Neem voor tijdens de wedstrijd zelf een bidon mee (voorzien van naam).

Uitwedstrijden

• Wanneer je met personen uit meerdere huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor personen van 13 jaar en ouder. Zorg zelf voor een mondkapje!
    • Controleer vooraf de corona regels die van toepassing zijn op het sportpark van de tegenstander, het kan zijn dat kleedkamers, douches niet beschikbaar zijn bij de tegenstander.

Bezoekende teams

• Voor bezoekende teams gelden uiteraard alle eerdergenoemde maatregelen
    • Daarnaast het verzoek om de jeugdteams (t/m 12 jaar) in voetbaltenue te laten komen, dit i.v.m. de beschikbare kleedruimte.
    • Toeschouwers zijn niet toegestaan, bij de jeugdwedstrijden maken wij een uitzondering voor (maximaal 5) chauffeurs. Consumpties zijn niet te verkrijgen.

Bestuurskamer

• De Unit zal vanaf heden worden gebruikt als bestuurskamer.

Verder wachten we de richtlijnen van de KNVB af, mochten hier nieuwe maatregelen uit naar voren komen zullen we dit communiceren. Bovenstaande maatregelen gaan in vanaf dinsdag 29 september in.

Bestuur VV Niekerk